Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@05:14:22 GMT

مسافران غیرسودآور بلای جان ارز مسافرتی

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۷۰۶۱۰

مسافران غیرسودآور بلای جان ارز مسافرتی

ارز مسافرتی با نرخ دولتی این روزها مخالفان بسیاری را پیدا کرده است. با فاصله گرفتن قیمت ارز دولتی با قیمت ارز در بازار سیاه، مسافرت های خارجی تقاضای بیشتری پیدا کرده و خروج ارز از کشور را شدت بخشیده است. در این بین آنچه بیشتر قابل توجه می باشد، ورود و خروج یک روزه مسافران غیرسودآور به کشور جهت دریافت ارز مسافرتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، ارز مسافرتی با نرخ دولتی از جمله مواردی است که در سیاست های ارزی دولت از همان ابتدا با انتقادهایی رو به رو شد و مخالفان بسیاری را نیز داشت. بسیاری از این انتقادها و مخالفت ها به این خاطر بود که درست شش سال قبل این سیاست را دولت وقت پیاده سازی نموده و نتایج آن را دیده و در نهایت مجبور به حذف این نوع ارز شده بود. حالا این منتقدان و مخالفان می دیدند که در کمتر از یک دهه دوباره همان سیاست این بار توسط یک دولتی که خود منتقد سیاست های دولت قبل است، در آستانه اجرا است. به هر صورت این انتقادات و مخالفت ها باعث نشد که دولت از پرداخت ارز مسافرتی منصرف شود و این سیاست را اجرا کرد. با گذشت زمان مشخص شد که با فاصله گرفتن قیمت ارز دولتی با قیمت ارز در بازار سیاه، مسافرت های خارجی صرفه اقتصادی پیدا کرده است و به همین منظور تقاضا برای مسافرت های خارجی افزایش یافته و خروج ارز از کشور شدت گرفته است.

در این بین این سفرهای خارجی برای برخی افراد از صرفه اقتصادی بیشتری برخوردار است. این افراد در اصطلاح مسافران غیرسودآور نامیده می شوند و مسافرانی هستند که بلیط هواپیما برای آن ها رایگان و یا با تخفیف بسیار زیادی ارائه می شود. کارکنان شرکت های هواپیمایی و در برخی شرکت ها اقوام درجه یک این کارکنان، جزء این مسافران غیرسودآور می باشند. تقریباً تمام شرکت های هواپیمایی در برخورد با این نوع مسافران تنها هزینه اولیه و ابتدایی پرواز را از آن ها می گیرند و قیمت واقعی بلیط از آن ها دریافت نمی شود. البته باید گفت که کارکنان ایرلاین ها و در برخی موارد اقوام درجه یک آن ها، برای دریافت بلیط مسافرت دارای سهمیه می باشند. معمولاً در هر سال این افراد یک سهمیه بلیط برای سفرهای خارجی دارند.

اگر مسئولین سری به فرودگاه های بین المللی بزنند متوجه خواهند شد که سفرهای یک روزه به خارج از کشور توسط این مسافران غیرسودآور در مقایسه با سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. این افزایش هم تنها یک دلیل دارد و آن هم این است که دریافت ارز مسافرتی با نرخ دولتی همه این مسافران غیرسودآور را تحریک کرده است تا از یک سهمیه بلیط خارجی سالانه خود استفاده کنند.

البته گفته می شود مسئولین تصمیم گرفته اند تا پایان هفته جاری به موضوع ارز مسافرتی با نرخ دولتی ورود و تکلیف آن را مشخص کنند. در این بین مسئولین باید همه جوانب در این موضوع را در نظر بگیرند. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا مسئولین دولت دوازدهم پیرامون قضیه ارز مسافرتی همان راهی را خواهند رفت که مسئولین دولت دهم رفتند و یا اینکه تصمیم دیگری را خواهند گرفت.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۷۰۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • افزایش ۹۰ درصدی تردد مسافر از پایانه مرزی بیله سوار
  • ورود مسافران خارجی از مرز بیله‌سوار ۱۰۳ درصد افزایش یافت
  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور