Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@05:16:16 GMT

شرایط خرید ارز مسافرتی با قیمت دولتی+عکس

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۸۱۹۰۸

طی روزهای اخیر با اعمال محدودیت های جدید در بازار ارز صف های طولانی که پیش از در نقطه به نقطه ی خیابان فردوسی شکل گرفته بود، برچیده شده است.

با تصمیم بانک مرکزی، صرافی هایی که پیش از این به تمام خریداران ارز دولتی می فروختند زین پس با قیمتی نزدیک بازار آزاد دلار خرید و فروش می کنند. اما بانک مرکزی تمهیداتی برای فروش ارز به مسافران درنظر گرفته که براساس آن، افرادی که قصد سفر دارند می توانند به صرافی بانک ملی مراجعه کرده و ارز مسافرتی دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خبرنگار ما امروز به میان مردمی رفت که مقابل صرافی ملی در خیابان فردوسی تجمع کرده اند؛ البته در نگاه اول جمعیت چشم گیر است و شلوغی و سر و صدا توجه عابرین را جلب می کند ولی وقتی وارد محوطه بیرونی این صرافی می شوید مشاهده می کنید که تمام این جمعیت را مسافران تشکیل نمی دهند بلکه دلال های ارزی هستند که به این مکان کوچ کرده اند.

قبلاً البته اشاره شده بود که با ورود نیروی انتظامی به بازار ارز و استقرار در خیابان منوچهری مقابل پاساژ افشار پاتوق دلال های ارزی که سالها در این مکان فعالیت می کردند به کمی بالاتر انتقال یافته و در آنجا کماکان خرید و فروش دلار آزاد و سایر ارزها انجام می شود.

میدانی که مقابل پاساژ افشار است قبلاً پاتوق اصلی دلار فروش ها بود ولی با ورود نیروی انتظامی به بازار ارز بساط دلار فروش های این بخش برچیده شده است. این افراد این روزها بازهم در خیابان فردوسی حضور دارند ولی پاتوق هایشان فرق کرده است.

در هیاهوی جمعیتی که مقابل صرافی ملی تجمع کرده اند، یک عده گوشی به دست هستند و از ظاهرشان مشخص است که مسافر نیستند و جزو همان دلال هایی هستند که این روزها به این محل نقل مکان کرده و کاسبی شان همچنان پابرجاست.

روبه روی همین افراد، مردم عادی هستند که سوالات متعددی دارند، یکی می گوید: الان نوبت کیست؟ دیگری می گوید: از چه ساعتی اسم می نویسند؟ و عابرین هم سوالاتی از این قبیل که به چه کسانی و با چه شرایطی ارز فروخته می شود.

مردم می گویند از ساعت 12 شب به اینجا می آیند و خودشان اسم‌شان را روی کاغذی که مقابل درب ورودی صرافی است، می نویسند! یک نفر و بعضاً چند نفر نیز مأموریت دارند که از این اسامی محافظت کرده و اجازه ندهند تغییری در فهرست ایجاد شود.

مسافران که قصد خروج از کشور را دارند باید اصل و کپی کارت ملی، اصل و کپی گذرنامه، اصل و کپی بلیط پرواز، اصل و کپی ویزا و اصل و کپی عوارض خروج، کارت بانکی عضو شتاب به نام خود شخص مسافر را به صرافی ملی ارائه دهند. لازم به ذکر است که در این صرافی فقط به خود مسافر ارز پرداخت می شود.

یکی از متقاضیان خرید دلار که در این صف حضور دارد از اضافه شدن شرط واریز عوراض خروج از کشور برای خرید ارز دولتی شکایت دارد و می گوید: البته این شرط به خاطر این است که یک نفر از چند محل ارز نگیرد ولی ما که سفرمان 4 فروردین است نمی دانیم آیا بازهم باید عوراض پرداخت کنیم یا نه! وی نگران است که به بهانه اینکه عوارضی که امروز پرداخت کرده مربوط به سال 96 است، و تاریخ سفرش 97 است، مجبور شود یک بار دیگر عوارض پرداخت کند.

دلال های خیابان فردوسی دلار را با قیمت 4800 تومان می فروشند اما صرافی ها دلار را از بانک مرکزی با قیمت 4769 تومان خریداری کرده و با قیمت 4779 و بعضاً 4795 تومان می فروشند. قیمت فروش ارز مسافرتی هم البته در صرافی ملی 4498 تومان است.

گفتنی است، با وجود شلوغی صرافی ملی، در سایر صرافی هایی که در خیابان فردوسی حضور دارند، روزهای سوت و کوری را سپری می کنند؛ برخی صرافی ها کاملا مغازه هایشان را بسته اند ولی در داخل حضور دارند؛ برخی دیگر کرکره را تا نیمه پایین آورده اند ولی بازهم خرید و فروشی ندارند. برخی دیگر هم با وجود اینکه کرکره هایشان بالاست و مغازه هایشان باز است ولی با نصب اطلاعیه ای روی شیشه خود به مردم اعلام کرده اند که هیچ گونه خرید و فروش ارزی در این صرافی های انجام نمی شود.

 محمد باقرنوبخت سخنگوی دولت امروز اعلام کرده که بانک مرکزی همه تدابیر لازم برای کاهش التهابات ارز را اندیشیده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفته است: برای عرضه ارز مشکلی نداریم اما به دلیل افزایش نوسانات ارز در دوره ای عده ای به دنبال تبدیل ارز به دلار هستند و در واقع تقاضای کاذب به وجود می آید و دولت به دنبال عرضه ارز به مسافران و متقاضیان واقعی است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۸۱۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!

زی‌سان: یوهان اشترویس، دریانورد بخت برگشته هلندی در عصر حکومت شاه سلیمان صفوی (اسفند ۱۰۲۶ – ۸ مرداد ۱۰۷۳ خورشیدی/ فوریه ۱۶۴۸ – ۲۹ ژوئیه ۱۶۹۴ میلادی) به عنوان برده وارد ایران می‌شود. او ماجرایی خواندنی را از تعداد زیاد حمام‌ها و علاقه ایرانیان به حمام کردن را روایت می‌کند.

به گزارش «زی‌سان»، یوهان اشترویس در ۱۶۲۸ م / ۱۰۳۸-۱۰۳۷ ق یا ۱۶۲۹ م / ۱۰۳۹-۱۰۳۸ ق در روستایی به نام رومر در نزدیکی آمستردام هلند متولد شد. او روایتی جالب از تفاوت رفتار ایرانیان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل با بردگان را نقل می‌کند. 

او پس از چند مرحله گشت و گذار در شرق آسیا، مدیترانه، اروپا و شمال آفریقا، از بد روزگار در جریان سکونت در روسیه تزاری، با شورش قزاق‌ها مواجه شد. او و همراهانش برای فرار از دست شورشیان از آستراخان فرار و رهسپار ایران شدند که در میانه راه از سوی تاتار‌ها به اسارت در آمدند. 

بیشتر بخوانید علاقه زیاد ایرانیان به حمام کردن در ۴۰۰ سال قبل! روایت خواندنی برده هلندی از فرهنگ چندهمسری در میان ایرانیان ۴۰۰ سال قبل اگر بپذیری ختنه شوی و مسلمان، این دو زن زیبا را به تو می‌بخشیم! 

تاتار‌ها اشترویس را به بازرگان ایرانی به نام حاجی محمد صالح فروختند. این بازرگان نیز در سال ۱۶۷۰ این دریانورد هلندی را به عنوان برده به تاجر ثروتمند دیگری به نام حاجی بایران علی از اهالی دربند می‌فروشد. اشترویس در جریان اقامت در ایران اطلاعات ارزشمندی را از ایران آن دوران (عصر شاه سلیمان صفوی) ارائه می‌دهد. 

گزارش‌هایش در مورد خودکشی، قتل، اعدام، روسپی‌گری، دزید، راهزنی و رباخواری و... تصویری گویا از مسائل ایران آن دوران به خصوص در شهر‌های شماخی و دربند است. البته اشتروس توصیفی جالب و خواندنی را از شمال تا جنوب ایران -از اردبیل تا گمبرون (بندرعباس) - ارائه می‌دهد. 

نکته قابل توجه روایت‌های این هلندی بخت برگشته این است که او به عنوان برده در ایران حضور داشته و هیچ‌گونه فرصتی برای ارتباط با اصحاب قدرت نداشته است. روایت او تصویری واقعی از بطن جامعه ایران حدود ۴۰۰ سال قبل است. 

در ادامه روایت اشترویس از تفاوت رفتار ایرانیان با بردگان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل را می‌خوانید:

«ساکنان دربند به خرید و فروش برده اشتغال دارند و برده کالای اصلی و تقریباً تنها کالایی است که در آن شهر معامله می‌شود. برده‌ها را از تاتار‌ها خریداری می‌کنند و همه آنها را به ایران میفرستند و از این طریق درآمد هنگفتی به دست می‌آورند. با برده‌هایی که برای خرید و فروش به اینجا میآورند مانند حیوانات وحشی رفتار می‌کنند. 

هنگامی که می‌خواهند برده‌ای را خریداری کنند او را عریان می‌کنند و مانند خوک و گوساله به بدنش دست می‌زنند. با برده‌ها بسیار بی رحمانه رفتار می‌کنند و اگر ترس ضرر مالی نباشد، احتمالاً بسیاری از آنها جان‌شان را از دست می‌دهند. همان طور که قبلاً گفته شد مردم این منطقه طبیعتاً فرومایه و بد اخلاق اند.

با این حال ایرانی‌ها در قیاس با تُرک‌ها چندان با برده‌ها بدرفتاری نمی‌کنند. وقتی در گالی‌ها (اشاره به دورانی که روی کشتی‌های کوچک ونیزی ملوان بود) بودم به این تفاوت پی بردم. 

ایرانیی‌ها در قیاس با مردم الجزایر، تریپولی، تونس و سایر شهر‌های بربر‌ها نیز با برده‌ها بهتر رفتار می‌کنند. در آن مناطق با برده‌ها رفتار بدتری دارند و آنها را وادار می‌کنند دین‌شان را ترک کنند. گزارش‌های کسانی که به دست آن مردم بی رحم اسیر شدند، این ادعا را اثبا‌ت می‌کند.»

tags # تاریخ ایران ، صفویان سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ۴۵ روز تا ۶ ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند
  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • حداکثر شش ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند
  • حداکثر ۶ ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از دست شکارچیان متخلف در سقز
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • تمایل بازار غیر رسمی به فروش ارز بیشتر است
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!